Katvriendelijke praktijk

Diergeneeskundig Centrum Oss is ‘the place to be’ als u op zoek bent naar een katvriendelijke praktijk. Katten zijn geen kleine honden en vereisen dan ook een andere benadering. Een bezoek aan de dierenarts is voor de meeste katten een stressvolle gebeurtenis. Het transport in een mandje, verblijf in de wachtkamer en ook het onderzoek en behandelen in de spreekkamer, maakt een bezoek voor de kat over het algemeen niet prettig.

Hoewel we helaas niet alle stress kunnen wegnemen zijn we er bij DGC Oss op ingericht om de hoeveelheid stress zo laag mogelijk te maken.

Omdat katten graag hoog zitten en overzicht hebben, hebben wij in de wachtkamer een kattenparkeerplaats geplaatst waarop u uw kat hoog kunt plaatsen. Doordat we op afspraak werken wordt de wachttijd zoveel mogelijk beperkt.

In de praktijk maken we gebruik van kattenferomonen om de kat gerust te stellen. In de spreekkamer wordt op de tafel gebruik gemaakt van feliway spray. Deze feromonen geven de kat een gevoel van veiligheid, geruststelling en welzijn.

Onze medewerkers behandelen uw dier met rust en geduld. Als het onderzoek het toelaat (en uw mandje hiervoor geschikt is) kan uw kat in het mandje blijven zitten tijdens het onderzoek.

Mocht uw kat bij ons in de opname moeten verblijven dan maken we hier gebruik van de feliway verdamper. De katten zitten gehuisvest in een aparte ruimte, en dus niet bij de honden. De kattenverblijven worden voorzien van een kattenbakje en kleedjes. Bij langer verblijf is er ook speelgoed aanwezig voor uw kat. U mag ook een kleedje of knuffel achterlaten, zodat uw kat ook iets vertrouwds van thuis heeft.
De verblijven zijn door dichte wanden van elkaar gescheiden, zodat de katten elkaar niet hoeven aan te kijken. Voor zieke, onderkoelde dieren is er de mogelijkheid extra warmte te geven met behulp van warmtematjes of een warme lamp.
Eén van de verblijven kan worden omgebouwd tot zuurstofkooi.Via een speciaal apparaat wordt continu een hoge concentratie zuurstof in het hok gelaten. Ideaal voor benauwde katten. Toediening van vocht en medicatie gebeurd via infuus indien nodig.