Nieuws

OKTOBER maand van de oudere kat

De hele maand oktober doet onze praktijk mee aan de nationale ”Maand van de Oudere Kat”.
Katten krijgen vanaf de leeftijd van 8 jaar een verhoogde kans op ouderdomsklachten. Katten kunnen dit heel goed verbergen.
Het is daarom verstandig om katten van 8-9 jaar of ouder jaarlijks door ons te laten onderzoeken. Zo kunnen we controleren of uw kat geen pijn of ongemak heeft, of mogelijk andere zorg nodig heeft. Bij chronische aandoeningen is het belangrijk om deze op tijd te ontdekken. Zo kunnen we samen zorgen voor een zo lang mogelijk prettig leven van uw kat. Ons advies is dan ook om katten vanaf 9 jaar jaarlijks een bloedonderzoek en bloeddrukmeting te laten ondergaan. En vanaf 11 jaar zelfs 2 x per jaar een bloeddrukmeting.
Daarom geven wij deze maand 10% korting op de gezondheidscontrole van de oudere kat (bloedonderzoek+bloeddrukmeting).

Het is weer voorjaar

Sinterklaas komt naar de praktijk

De voerbakjes kunnen tot 5 december gebracht worden, en mogen vanaf 6 december weer opgehaald worden!

Nieuw whatsapp nummer 0412-636268

Deze week hebben wij helaas wat problemen ervaren met onze whatsapp, hierdoor hebben wij de afgelopen dagen een groot deel van de whatsapp berichten niet kunnen bekijken en beantwoorden. Gelukkig is het probleem nu hersteld, maar zijn wij voortaan niet meer via het 06 nummer, maar gewoon via 0412-636268 bereikbaar voor whatsapp berichten. LET OP, stuur geen appje voor dringende vragen, maar bel dan altijd even. De app wordt in principe de eerst volgende werkdag beantwoord. En is alleen bedoeld voor kleine vragen en bestellingen. Of als de dierenarts om beeldmateriaal gevraagd heeft, voor verzending hiervan.

Gaat uw hond mee op vakantie naar het buitenland? Bereid u voor !

Wanneer uw hond mee op vakantie gaat naar het buitenland kan hij/zij risico lopen op ziektes die we in Nederland niet kennen. Deze ziektes zijn vaak te voorkomen door preventief te behandelen.

Lees via de link hieronder meer!

Ook dit jaar weer maand van gebit in februari

Ook in 2022 besteden wij in februari weer extra aandacht aan gebitsproblemen bij honden, katten, konijnen en cavia’s. In deze maand krijgt u 10% korting op gebitsbehandelingen. Deze 10% korting geld voor de volledige factuur en dus niet alleen voor het gedeelte handelingen.

 • Wist u dat gebitsproblemen ontzettend veel voorkomen bij huisdieren?
 • Wist u dat de tanden en kiezen bij konijnen en knaagdieren levenslang doorgroeien?
 • Wist u dat verkeerde voeding van deze dieren ervoor kan zorgen dat deze groei niet goed verloopt?
 • Wist u dat tandsteen bij honden en katten risico’s met zich meebrengt voor hart en nieren?
 • Wist u dat de allerbeste remedie tegen tandsteen het poetsen van de tanden met een goede dierentandpasta is?
 • Wist u dat tandsteen een slechte ademgeur kan veroorzaken?
 • Wist u dat wij veel ervaring hebben met het uitvoeren van gebitsbehandelingen?
 • En wist u dat wij ook dentale (hele kleine) röntgenfoto’s kunnen maken?

Nieuwe regelgeving chips en paspoorten per 1 november

Per 1 november 2021 veranderen de regels rondom het chippen en registeren van honden. Alle pups moeten voor 7 weken leeftijd in het bezit zijn van een chip en een Europees dierenpaspoort. Een paspoort mag voortaan alleen uitgegeven worden indien de eigenaar van de hond in het bezit is van een UBN nummer. Zonder dat u in het bezit bent van een UBN nummer is het dus niet meer mogelijk voor ons om voor uw hond/pups een paspoort aan te maken.

Bekijk het onderstaande filmpje voor meer informatie.

Clientenstop is gestopt

Het is weer mogelijk om nieuwe clienten en hun dieren in te schrijven

2 en 5 oktober gesloten

Zaterdag 2 en dinsdag 5 oktober is de praktijk in verband met nascholing gesloten. Voor spoedgevallen wordt u via ons telefoonnummer doorverbonden met onze collega’s van Dierenkliniek Nuland

Cliënten-stop

Het zijn drukke tijden in de praktijk, ontzettend veel mensen hebben het afgelopen jaar een nieuw dierenvriendje in hun huis verwelkomd. Hierdoor is ook ons klantenbestand gegroeid. Maar om onze patiënten nog de beste zorg te kunnen leveren, hebben wij moeten besluiten dat we voorlopig even een cliënten-stop moeten invoeren.

Openingstijden zomer 2021

In de perioden 24 juli tot en met 5 september hebben wij aangepaste openingstijden. Buiten deze openingstijden is er wel een dierenarts bereikbaar voor spoedgevallen.

 • Maandag 9.00-12.15 en 13.15-17.30
 • Dinsdag 14.00-19.00
 • Woensdag 9.00-12.15
 • Donderdag 9.00-12.15 en 13.15-19.00
 • Vrijdag 9.00-12.15 en 13.15-17.30
 • Zaterdag en zondag GESLOTEN -> met als extra zaterdag zaterdag 11 september

Let op! Op zaterdagen is in deze periode dus ook de balie gesloten.

2 juli hebben bestond onze praktijk alweer 10 jaar! We hebben er met het hele team een leuke dag van gemaakt. We willen iedereen bedanken voor de felicitaties. En ook voor het vertrouwen in ons in deze 10 jaren. Lief en leed hebben we gedeeld met jullie en jullie huisdieren. Wat zijn wij blij met alle leuke cliënten die we de afgelopen 10 jaar hebben mogen ontmoeten. En nu op naar de volgende 10 mooie jaren!

10% korting op gebitsbehandelingen

Avondklok: gevolgen voor huisdieren en de praktijk

Zoals het er nu naar uitziet wordt er per 23 januari 20:30 uur de avondklok in verband met het coronavirus ingevoerd. Dit heeft wat gevolgen voor u en uw huisdier. U mag uw hond na 20:30 nog wel uitlaten, maar dit mag alleen aangelijnd en door 1 persoon gedaan worden.

Voor dringend medische hulp voor uw huisdier mag u de dierenarts tijdens de avondklok van 20:30 tot 4:30 uur wel bezoeken. De dierenarts zal samen met u beslissen of dit het geval is. U moet dan wel een formulier bij zich hebben waarop aangegeven staat wat de reden van uw verblijf op straat is.

De Rijksoverheid stelt formulieren beschikbaar op de website www.rijksoverheid.nl/avondklok. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen formulieren maakt. Als het noodzakelijk is dat u naar buiten gaat, dan moet u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Bij ernstige calamiteiten wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Maar wij adviseren u om dit zo mogelijk wel te doen, omdat u anders het risico op een boete loopt.

Het is allemaal even behelpen, maar we zijn blij dat we toch gewoon klaar kunnen blijven staan voor uw huisdier.

Openingstijden met de feestdagen

 • Kerstavond 24 december 9.00 – 12.30
 • 1e Kerstdag 25 december – gesloten
 • 2e Kerstdag 26 december – gesloten
 • Oudjaarsdag 31 december 9.00 – 12.30
 • Nieuwjaarsdag 1 januari – gesloten

Voor spoedgevallen is er een dierenarts bereikbaar via 0412-636268

Mondkapje op in de praktijk

In verband met de toename van het aantal coronagevallen hebben wij besloten het dragen van een mondkapje verplicht te stellen. Ook in de wachtkamer. Ook is het echt niet meer toegestaan met meerdere mensen op een afspraak te komen, ook niet in de wachtkamer. Bent u toch met meer, dan verzoeken wij de exta mensen even buiten te wachten. Verder adviseren wij u met pin en indien mogelijk contactloos af te rekenen.

Op deze manier hopen we dat we met zijn allen gezond blijven en voor uw huisdier kunnen blijven zorgen.

Aangepaste openingstijden coronavirus

In verband met organisatorische omstandigheden rondom het coronavirus zijn wij gedurende de maand mei op donderdagochtend gesloten. U kunt ons wel bereiken voor spoedgevallen. De rest van de week staan wij met ons team voor u klaar voor de medische zorg van uw huisdier!

Maatregelen Coronavirus

Beste baasjes, lieve patiëntjes,

Helaas worden we geconfronteerd met een situatie waardoor onze samenleving op zijn kop staat. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid en maatregelen om de verdere verspreiding van het Corona virus te beperken. Bovenop onze normale (hygiënische) manier van werken, maken wij momenteel meerdere keren per dag de deurklinken en andere oppervlaktes zoals het pinapparaat en de balie schoon. Alles gaat bij ons op afspraak zodat u nooit in een overvolle wachtkamer hoeft te wachten. Naast het pinapparaat staat een desinfectiepompje waarmee u uw handen kunt ontsmetten voor u pint. Ook houden wij ons aan de adviezen van het RIVM, waaronder het afzien van handen schudden.

Helaas kunnen wij op dit moment geen huisbezoeken laten plaats vinden.

Wij willen voorkomen dat er teveel mensen op hetzelfde moment in de wachtkamer aanwezig zijn. Daarom is het even niet mogelijk om online een afspraak te maken. U kunt telefonisch wel afspraken inplannen met ons team.

We staan uiteraard nog steeds klaar voor de noodzakelijke medische zorg voor uw huisdieren. Daarom willen we u vragen om de aanpassingen die we de komende weken inzetten, te respecteren en te handhaven.

Hoe kunt u zelf uw steentje bijdragen?

 • Voelt u zich grieperig, kom dan alstublieft niet zelf met uw huisdier zonder dit met ons te overleggen. Zelf kunt u eventueel via de telefoon uw verhaal vertellen zodat wij alle nodige informatie hebben.
 • Laat zoveel mogelijk andere huisgenoten thuis, het is beter om niet met de hele familie naar de praktijk te komen. Zeker nu de kinderen niet naar school moeten is een bezoekje een leuke activiteit, echter is dit nu wel af te raden. Dus niet meer dan 1 begeleider per huisdier.
 • Betaal niet met contant geld, maar per pin. En dan het liefste contactloos. Contant geld kunnen wij op het moment niet aannemen.
 • Het kan zijn dat we u adviseren uw niet-spoedeisende afspraak uit te stellen naar een later tijdstip.
 • Wilt u liever eerst even overleggen over de gezondheid van uw huisdier dan kan dit telefonisch of via onze whatsapp.

Het strategisch doel van dit alles is het verkleinen van de kans op besmetting. Als het reproductiegetal kleiner wordt dan 1, dan sterft de epidemie uit.

Het verkleinen van het individuele besmettingsrisico heeft als 2e doel het vertragen van de verspreiding. Daardoor worden gezondheidsinstellingen minder overbelast en geeft het tijd een oplossing te vinden voor deze ziekte.

Als uw huisdier medische zorg nodig heeft, dan is het belangrijk dat u contact met ons opneemt en u een afspraak maakt!

Mocht het zijn dat onze maatregelen aangescherpt worden, laten we het u zo snel mogelijk weten.

Bedankt voor uw begrip!

Openingstijden feestdagen

Rond de feestdagen hebben wij een paar aanpassingen in de openingstijden.

 • Dinsdag 24 december 9.00 – 13.00 uur
 • Woensdag 25 en donderdag 26 december gesloten
 • Dinsdag 31 december 13.00 – 14.00 enkel spoed en advies vuurwerkangst
 • Woensdag 1 januari gesloten

Voor spoedgevallen is er steeds een dierenarts bereikbaar

5 december 2019 Sinterklaasavond, bij ons ook voor de dieren!!

5 december is het weer pakjesavond. Sinterklaas komt hopelijk ook dit jaar weer wat cadeautjes brengen voor de patienten van onze praktijk. Kom jij ook het voerbakje zetten van je huisdier??

Voor alle ingeschreven dieren van de praktijk

November seniorenmaand 2019

Vorig jaar hebben wij voor de 1e keer de seniorenmaand georganiseerd. Dit was een groot succes, vele seniordieren vonden de weg naar onze praktijk. Een deel van hen was kerngezond! Maar ook waren er dieren die toch tegen wat ouderdomsproblemen aanliepen. Doordat we er in een vroeg stadium bij waren konden de meeste van deze patienten behandeld worden en gaat het nu weer goed met ze.

Daarom dit jaar opnieuw een seniorenmaand voor de oudere hond en kat! Dieren vanaf 8 jaar leeftijd mogen gebruik maken van onze gratis gezondheidscheck. Grote hondenrassen komen al vanaf 7 jaar in aanmerking. Mocht u dier naar aanleiding van het seniorenconsult een behandeling of onderzoek nodig hebben, dan krijgt u hier seniorenkorting op gedurende de maand november. De seniorenchecks vinden plaats op donderdag van 14.30 tot 15.30 uur en op vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur. Uw dier ontvangt na het consult ook nog een goodybag!

Online afspraken maken

Buiten de openingstijden afspraken maken! Nu doet u dit wanneer het u uitkomt. Vanaf heden is het mogelijk om online afspraken in te plannen. U kunt dit doen via de button in de home page, via facebook, of via onderstaande QR code.

1 juni 2019 gaat onze nieuwe website online. We zijn trots op het resultaat. We hopen nog meer inzicht te geven in wie we zijn en wat we doen. Dit onder andere door ook meer gebruik te maken van social media. Sinds kort zijn we naast facebook ook te vinden op instagram. Ook volgen er nieuwe mogelijkheden om ons nog toegankelijker te maken. Zo kun je nu ook whatsappen met de dierenarts voor bestellingen en kleine vragen, bekijk de voorwaarden op onze homepage. Ook volgt op korte termijn de mogelijkheid om online een afspraak te maken. Zodat u dit voortaan ook heel makkelijk buiten de openingstijden kunt doen. Een nieuw jasje met wat aanpassingen om het voor u makkelijker te maken. De pagina’s met informatie over uw huisdier per diersoort zullen ook verder uitgebreid worden.